En dag på läger

Vad kan du förvänta dig? 

När vi åker till lägret samlas vi på en angiven plats i Stockholm, där ledarna möter upp med minibussar. Tillsammans åker vi i bussarna ner till Nynäshamn där vi tar färjan över till Gotland.

Först kvällen brukar vi ha fokus på att lära känna varandra, inkvartera oss i huset och lära känna närområdet där vi ska bo under veckan. Deltagarna bor tillsammans 2-6 personer i varje rum. Många kommer till lägret utan att känna någon vilket kan kännas lite nervöst. Vi lägger fokus på att skapa gemenskap och att få nya vänner går fortare än du tror! Många deltagare blir förvånade över att de får så många nya nära vänner på bara en vecka!

Vi vill vara tydliga med att detta är ett mobilfritt läger. Ledarna samlar in mobilerna. Deltagarna får tillgång till sina mobiler ca 1 timme varje kväll. Därefter samlas alla mobiler in igen. Inga undantag. Detta för att öka den mentala närvaron och öka gemenskapen i gruppen på plats.

Hur kan en dag på läger se ut?

Alla tider är ungefärliga. Vi anpassar oss efter dagsprogrammet, som kan ändras p.g.a. väder eller gruppens process. Vi följer en grovplanering, men följer alltid gruppens utveckling. Ledarna är erfarna och kompetenta och arbetar medvetet med intentionerna glädje, gemenskap och utveckling. 

07:30 Väckning, En ledare går runt och väcker deltagarna så de i lugn och ro kan vakna till.

08:00 Morgonsamling. Här kan man komma i pyjamas. Är vädret bra samlas vi ute. Här gör vi en kortare aktivtet. Det kan vara allt ifrån något lugnt till en energihöjande aktivitet – beroende på gruppens dagsform. Här presenterar vi också dagsprogrammet.

8:30 Frukost. Är vädret fint intar vi frukost ute i trädgården.

10:00 Gemensam aktivitet, t.ex. ridning, gruppstärkande övningar, mindfulness, utflykt eller bad.

12:00 Lunch

13:30 Gemensam aktivitet 

18:00 Matlagning/Fritid (Vi turas om att hjälpa till att laga middag)

19:00 Middag

20:00 Kvällssamling. T.ex. reflektion kring dagens uppleveser eller en lugnare aktivitet.

20:45 Kvällsfika

22:00 Sovbar tystnad.