Women United Summer Camps

Njut av det bästa av Gotland och må bra i en magisk miljö

Vi har bedrivit läger för unga tjejer på Gotland sedan 1992. Här får du utrymme att hitta dig själv och vara precis som du är. 

Vi arbetar med olika grupp- och individstärkande övningar, värderingsövningar, stresshantering, fysisk rörelse, mental träning, diskussioner, samtal och skapande verksamhet.

Du kommer även att rida och umgås med hästar, allt för att stärka självbilden, den fysiska och psykiska hälsan och välbefinnandet. Det har ingen betydelse om du har tidigare riderfarenhet. Hästarna använder vi som verktyg på vår väg till ökat självförtroende och bättre självkänsla.

Vi åker på olika utflykter, Är vädret bra blir det ofta badutflykt. Kanske åker vi till havet för att grilla, göra övningar och klättra på raukar. En av dagarna besöker vi Visby där man kan uppleva den gamla Hansastaden med dess ringmur.


Under vistelsen är vi restriktiva med deltagarnas användande av mobiltelefoner för att öka den mentala närvaron och uppnå vår intention med lugn och ro.

Frukost, lunch och middag äter vi tillsammans och gärna ute om vädret tillåter. Vi använder ekologiska och närproducerade råvaror i den mån vi kan.

Lägerkostnaden är reducerad då vi erhållit fondmedel från stiftelser som valt att stödja denna verksamhet riktad till unga tjejer. Det finns möjlighet att få ytterligare reducerad avgift för dem som har svårt att bära hela kostnaden. I menyn under reducerad avgift kan läsa mer och ansöka!

I priset ingår resa från Stockholm i minibuss, färjebiljett, kost, logi och alla aktiviteter samt medlemskap i Women United(vilket innebär att du är försäkrad under lägervistelsen).

Måltider på båtresorna står deltagarna för själva. Det går lika bra att ta med matsäck som att köpa mat på färjans restaurang. I övrigt är det fritt att ta med fickpengar att ha med till t.ex. dagen i Visby.

13-17 år

Augustilägret
(8-14 augusti)

Vi bor på vackert belägna Sjövärnsgården på den allra sydligaste spetsen på Gotland precis vid havet. Du ser och hör vågorna svepa in och skapa en magisk atmosfär vit matborden på terassen. Vid sena svala kvällar serveras kvällsfikat kanske i dagrummet där du kan njuta av solnedgången över havet genom vackra panoramafönster. På natten sveper ljuset från Hoburgens fyr över landskapet. Hoburgsgubben, den berömda rauken som är ett av Gotlands mest kända utflyktsmål ligger ett stenkast ifrån gården. 

På det här lägret kommer du vid få prova på Westernridning i gotländsk natur. Vi kommer besöka Visby, bada och uppleva andra äventyr! 

Kostnad 5500:-  

Avskräckt av priset? Du vet väl att du kan söka reducerad avgift? Vi vill att alla ska ha möjlighet att åka med.

13-17 år

Junilägret
(16-22 juni)

Vårt klassiska sommarläger i Sjonhem mitt på Gotland. Vi bor i en vitkalkad prästgård, ett stenkast från Gervide gård, med hästhagarna intill knuten.

På gården finns ett 40-tal hästar, fölungar, grisar och en åsna. Vi rider de flesta förmiddagar på gårdens egna hästar. Du kommer att få lära känna din häst som är speciellt utvald för dig. 

Kostnad 5500:-  

Avskräckt av priset? Du vet väl att du kan söka reducerad avgift? Vi vill att alla ska ha möjlighet att åka med!

Intresseanmälan Women United Summer Camps 2022

För dig som identifierar dig som tjej och är 13-17 år.

Anmälan öppnar 26 februari

Du hittar anmälan under respektive läger längre ner på sidan.

Röster från Summer Camp 2021

Deltagare berättar om lägret med egna ord. Här kan du läsa om effekten av deltagandet på lägret.

Tack!

Tack till alla er som gjorde det möjligt att genomföra Women United Summer Camp 2021.