Women United Summer Camps

Njut av det bästa av Gotland och må bra i en magisk miljö

Vi har bedrivit läger för unga tjejer på Gotland sedan 1992. Här får du utrymme att hitta dig själv och vara precis som du är. 

Vi arbetar med olika grupp- och individstärkande övningar, värderingsövningar, stresshantering, fysisk rörelse, mental träning, diskussioner, samtal och skapande verksamhet.

Du kommer även att rida och umgås med hästar, allt för att stärka självbilden, den fysiska och psykiska hälsan och välbefinnandet. Det har ingen betydelse om du har tidigare riderfarenhet. Hästarna fungerar som verktyg på vår väg till ökat självförtroende och bättre självkänsla.

Vi åker på olika utflykter, Är vädret bra blir det ofta badutflykt. Kanske åker vi till havet för att grilla, göra övningar och klättra på raukar. En av dagarna besöker vi Visby där man kan uppleva den gamla Hansastaden med dess ringmur.


Sommarlägren är mobilfria för att öka den mentala närvaron och uppnå vår intention med lugn och ro.

Frukost, lunch och middag äter vi tillsammans och gärna ute om vädret tillåter. Vi använder ekologiska och närproducerade råvaror i den mån vi kan.

Lägerkostnaden är reducerad då vi erhållit fondmedel från stiftelser som valt att stödja denna verksamhet riktad till unga tjejer. Det finns möjlighet att få ytterligare reducerad avgift för dem som har svårt att bära hela kostnaden. I menyn under reducerad avgift kan läsa mer och ansöka!

I priset ingår resa från Stockholm i minibuss, färjebiljett, kost, logi och alla aktiviteter samt medlemskap i Women United(vilket innebär att du är försäkrad under lägervistelsen).

Måltider på båtresorna står deltagarna för själva. Det går lika bra att ta med matsäck som att köpa mat på färjans restaurang. I övrigt är det fritt att ta med fickpengar att ha med till t.ex. dagen i Visby.

14-20 juni 2024

Gervide 2024

Vårt klassiska sommarläger i Sjonhem mitt på Gotland. Vi bor i en vitkalkad prästgård, ett stenkast från Gervide gård, med hästhagarna intill knuten.

På gården finns ett 40-tal hästar, fölungar, grisar och en åsna. Vi rider de flesta förmiddagar på gårdens egna hästar. Du kommer att få lära känna din häst som är speciellt utvald för dig. 

För dig som är 13-17 år och definierar dig som tjej. 

Kostnad 5500:- 

Anmälningsavgiften 500:- (varav 100:- medlemsavgift) dras av på slutfakturan som skickas ut i april.

Avskräckt av priset? Du vet väl att du kan söka reducerad avgift? Vi vill att alla ska ha möjlighet att åka med! Om du vill söka reducerad avgift – sök reducerad avgift via länk från hemsidan.

24-29 juni 2024

Fridhem 2024

Gillar du hästar och hav? Är du 13-17 år och definierar dig som tjej? Då är det här lägret för dig! 

Vi bor i Fridhem, strax söder om Visby. På ett par minuters gångavstånd ligger en fantastisk stenstrand där land möter hav på det mest magiska sätt. Rakt fram ser man havet och horisonten och åt båda sidor dramatiska klippor, bland annat Högklint, som är känt för sin vackra utsikt.

Kostnad 5500:- 

Anmälningsavgiften 500:- (varav 100:- medlemsavgift) dras av på slutfakturan som skickas ut i april. 

Avskräckt av priset? Du vet väl att du kan söka reducerad avgift? Vi vill att alla ska ha möjlighet att åka med! Om du vill söka reducerad avgift – sök reducerad avgift via länk från hemsidan.


Anmälan Women United Summer Camps 2024

För dig som identifierar dig som tjej och är 13-17 år.

Anmälan öppnar 25 januari

Du hittar anmälan under respektive läger.

Röster från tidigare deltagare

Deltagare berättar om lägret med egna ord. Här kan du även läsa om effekten av deltagandet på lägret.

Tack!

Här listar vi alla er som gjorde det möjligt att genomföra Women United Summer Camp 2023.